Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nederland en Vlaanderen gezamenlijk gastland op Frankfurter Buchmesse 2016

Het is officieel: Nederland en Vlaanderen presenteren zich in 2016 gezamenlijk als gastland op de belangrijkste internationale vakboekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse. De Nederlandse en Vlaamse ministers van Cultuur, Jet Bussemaker en Joke Schauvliege, hebben maandag een overeenkomst ondertekend met Juergen Boos, directeur van de Frankfurter Buchmesse.
Door Ons Erfdeel op 18 mrt 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Het is officieel: Nederland en Vlaanderen presenteren zich in 2016 gezamenlijk als gastland op de belangrijkste internationale vakboekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse.

Eerder al, in 1993, vormden de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) gezamenlijk het Schwerpunkt op de Frankfurter Buchmesse. Die presentatie betekende het startsein van een internationale doorbraak van de Nederlandstalige literatuur.

De Nederlandse en Vlaamse ministers van Cultuur, Jet Bussemaker en Joke Schauvliege, hebben vandaag een overeenkomst ondertekend met Juergen Boos, directeur van de Frankfurter Buchmesse.

Schauvliege: "Mijn bezoek in 2011 bevestigde de culturele en economische opportuniteit voor een regio als de onze om op de Buchmesse als gastland te kunnen optreden. (...) Nu komt het erop aan in 2016 de wereld onze culturele troeven te tonen (...)."

Bussemaker: "Het internationale succesverhaal van 1993 kan zijn vervolg krijgen in 2016 voor weer nieuwe generaties van auteurs en uitgevers en nieuwe verschijningsvormen van het boek."

Letterenfondsen organiseren

Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren nemen de praktische organisatie op zich. Ze ontvangen een belangrijk deel van de benodigde middelen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Het Nederlands-Vlaamse gastlandschap heeft de steun van de Nederlandse en Vlaamse uitgeverswereld, de betrokken brancheorganisaties, de Nederlandse publieke cultuurfondsen en de Vlaamse cultuurstichtingen en van de Nederlandse en Vlaamse overheden.

Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren bieden professionele steun aan internationale uitgevers bij de vertaling en publicatie van Nederlandstalige literatuur. De twee fondsen gaan ook al vele jaren naar de Frankfurter Buchmesse.

De boekenbeurs in Frankfurt vindt jaarlijks plaats in oktober en is met ca. 7.300 deelnemers uit meer dan 100 landen, ruim 9.000 journalisten en ca. 275.000 bezoekers de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld.

>> persbericht

Bron: Ons Erfdeel

Vertel het verder: