Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Chimamanda Ngozi Adichie | MO*lezing op Mind The Book 2014

De Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie plaatst als geen ander persoonlijke verhalen in een grotere politiek-historische context. Tijdens het literatuurfestival Mind the Book 2014 praatte Adichie met MO*-hoofdredacteur Gie Goris over haar nieuwe boek Amerikanah.
Door deBuren op 4 mrt 2014
Nieuws
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
MO*talks

De Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie plaatst als geen ander persoonlijke verhalen in een grotere politiek-historische context. Haar werk – zoals de roman Een halve gele zon – behoort tot de top van de hedendaagse Afrikaanse literatuur.

Tijdens het literatuurfestival Mind the Book 2014 praatte Adichie als charismatische spreekster over haar nieuwe boek Amerikanah. Met MO*-hoofdredacteur Gie Goris ging ze dieper in op onder andere identiteit in een mondialiserende wereld:

>> Meer over Chimamanda Ngozi Adichie op cobra.be

Organisatie: MO*lezing is een initiatief van MO* in samenwerking met Vlaams-Nederlands Huis deBuren en met de steun van Triodos Bank. Partners zijn Vooruit, Kaaitheater, Beursschouwburg, Zuidcafé - DE Roma. Deze lezing vond plaats in het kader van het literatuurfestival Mind The Book.

Vertel het verder: