Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Stefan Hertmans wint Vlaamse Cultuurprijs voor Proza met 'Oorlog en terpentijn'

Op de vierde editie van het boekenfestival Mind the Book heeft Stefan Hertmans zopas de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren – Proza 2012-2013 gekregen voor zijn roman Oorlog en terpentijn. Benieuwd naar meer werk van Stefan Hertmans? Lees en beluister zijn citybook over Tbilisi en Radioboek Ster der Verlossing.
Door Ons Erfdeel op 25 feb 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Foto Stefan Hertmans: Mirjam DevriendtOp de vierde editie van het boekenfestival Mind the Book heeft Stefan Hertmans zopas de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren – Proza 2012-2013 gekregen voor zijn roman Oorlog en terpentijn. "Hertmans is wars van pathos, meer dan ooit excelleert hij in dit boek met een tegelijk nuchtere, objectiverende en uiterst precieze, poëtische stijl, een stijl die ver doordringt in de wereld van het objectieve maar tevens blijk geeft van het besef dat er altijd ongrijpbare, weemoedig stemmende resten blijven waar ook de meest verfijnde taal hulpeloos op afketst", schrijft Cyrille Offermans in het recentste Ons Erfdeel-nummer over Oorlog en terpentijn.

Meer lezen van en over Stefan Hertmans?

 

In de kijker

NIEUW: Ons Erfdeel 1/2014 over democratie, Grunberg, Koch, Vekeman en WO I


Kris Deschouwer schrijft onze vermoeide democratie medicijnen voor. Joost de Vries analyseert het oeuvre van Arnon Grunberg en stuit op de impotentie van ironie. Maarten Brands heeft het over de Eerste Wereldoorlog die aan Nederland voorbijging – letterlijk, maar ook in de geesten van de Nederlanders.
Voorts uitgebreide artikelen over Herman Koch, Philip Aguirre, Arno, Christophe Vekeman, immaterieel erfgoed in Nederland, Erik van Lieshout en het Nederlandse cultuurbeleid in Frankrijk.
Korte artikelen over Jacqueline Hassink, Ante Timmermans, Germaine Van Parys, het Red Star Line Museum, Guido van Driel en Bl!ndman.
29 boekrecensies, o.m. van Stefan Hertmans, Carmiggelt, Tom Lanoye, Frank Martinus Arion, Benno Barnard, Christophe Van Gerrewey, Marente de Moor, Paul Bogaert, Monika van Paemel, Jamal Ouariachi en Margriet de Moor.

Bron: Ons Erfdeel
Foto Stefan Hertmans © Mirjam Devriendt

Vertel het verder: