Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Tip van onze Willem: bizar goede kortverhalen

In mijn boekenkast zit een ereplankje met mijn favoriete schrijvers van bizarre kortverhalen. Naast Toon Tellegen, Roland Topor, Daniil Charms en Etgar Keret prijkt het werk van Erlom Achvlediani. Ingrid Degraeve vertaalde twee van zijn bundels (Voetnoot) en in literair tijdschrift DW B komt daar nu een lang fragment bij. Deze tekst presenteren we tijdens een veelzijdige literaire avond waarop de Georgische schrijver Lasha Bugadze een laudatio houdt voor zijn leermeester.
Door Willem Bongers-Dek op 14 feb 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Willem Bongers-Dek © Marianne Hommersom"In mijn boekenkast zit een ereplankje met mijn favoriete schrijvers van bizarre kortverhalen. Naast Toon Tellegen, Roland Topor, Daniil Charms en Etgar Keret prijkt het werk van Erlom Achvlediani. Ingrid Degraeve vertaalde twee bundels voor Voetnoot: Vano en Niko (2004) en De man die zijn hoofd verloor (2006) en in DW B komt daar nu een fragment uit De mug in de stad bij. Deze tekst presenteren we tijdens een veelzijdige literaire avond waarop de Georgische schrijver Lasha Bugadze een laudatio houdt voor zijn leermeester. Ook Frank Westerman, Dato Turashvili, Filip Berte en Julie Reniers zijn van de partij."

Lees meer:


Willem Bongers-Dek is adjunct-directeur van deBuren, kernredactielid van DW B en gastdocent Moderne Nederlandstalige Letterkunde aan de Universitas Indonesia.

Foto: © Marianne Hommersom

Vertel het verder: