Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De coöperatieve bank NewB gaat door

De nieuwe Belgische coöperatieve bank NewB werd opgericht in maart 2013, en telt nu al meer dan 43.000 leden. Op 18 januari hield de bank haar algemene vergadering waarbij de leden bijna unaniem hun vertrouwen bevestigden in dit project. Zondag 16 februari komt medeoprichter van NewB, Dirk Barrez, zijn nieuw boek Coöperaties. Hoe heroveren we de economie? voorstellen in Oostende, en op woensdag 14 mei zijn Dirk Barrez en Ewald Engelen te gast bij deBuren voor een gesprek over de coöperatieve bank.
Door deBuren op 20 jan 2014
Nieuws
Economie

Op zaterdag 18 januari hield NewB een algemene vergadering. Meer dan 60 organisaties (ngo's, vakbonden, verenigingen, coöperaties) hebben hun krachten gebundeld in de coöperatieve NewB. Ze willen een nieuwe coöperatieve bank oprichten die participatief, transparant, sober en eenvoudig is. Een nieuwe bank die investeert in de reële, lokale en duurzame economie.

Na enkele opmerkingen van de gouverneur van de Nationale Bank - hij verwees onder andere naar het ‘optimistische karakter van het zakelijke plan' - werd de lancering van de kapitaalscampagne echter vertraagd. Maar nu hebben de leden van de algemene vergadering van zaterdag 18 januari bijna unaniem hun vertrouwen bevestigd in dit project. (foto: algemene vergadering NewB © NewB)

Voorzitter Bernard Bayot: "De ervaring die NewB rond zich weet te verzamelen en het enthousiasme van vele burgers zullen er een succes van maken."

Zondag 16 februari komt medeoprichter van NewB, Dirk Barrez, zijn nieuw boek Coöperaties. Hoe heroveren we de economie? voorstellen in Oostende, en op woensdag 14 mei zijn Dirk Barrez en Ewald Engelen te gast bij deBuren om het specifiek te hebben over ‘de coöperatieve bank'. (bron: DeWereldMorgen.be)

Vertel het verder: