Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Boekenweek vanaf dit jaar ook in Vlaanderen

Vanaf dit jaar vindt de tot nu toe alleen in Nederland georganiseerde Boekenweek ook plaats in Vlaanderen. Dat maakte de CPNB bekend. Het Boekenweekgeschenk, deze keer geschreven door Tommy Wieringa (foto), wordt vanaf nu ook als zodanig in Vlaanderen uitgereikt. Sinds 2012 werd het Boekenweekgeschenk al in Vlaanderen verspreid als onderdeel van de Literaire Lente, maar dan als ‘Geschenkboek'. In dat jaar trakteerde deBuren treinreizigers in de intercity Antwerpen-Amsterdam op voorleessessies door Tom Lanoye, toen schrijver van het Boekenweekgeschenk. Een videoverslag daarvan kunt u hier bekijken.
Door deBuren op 15 jan 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Vanaf dit jaar vindt de Boekenweek, in Nederland sinds 1932 georganiseerd, ook plaats in Vlaanderen. Dat maakte de CPNB (Commissie voor de Propaganda van het Nederlandse Boek) op 9 januari bekend. Voor de organisatie van de Vlaams-Nederlandse boekenweek gaat de CPNB samenwerken met haar Vlaamse tegenhanger Boek.be en met de Taalunie. De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 maart. Vanaf dit jaar vervangt de Boekenweek de Literaire Lente en wordt het Boekenweekgeschenk, deze keer geschreven door Tommy Wieringa (foto), ook onder die naam in Vlaanderen uitgereikt, bij besteding van minimaal 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Het goede nieuws komt niet uit de lucht vallen. Sinds 2012 werd het Boekenweekgeschenk al in Vlaanderen verspreid als onderdeel van de Literaire Lente, maar dan als ‘Geschenkboek'. Ook deBuren was bij die beginfase betrokken. Op 18 maart 2012 trakteerden wij treinreizigers in de intercity Antwerpen-Amsterdam op voorleessessies door Tom Lanoye, schrijver van Heldere hemel, het Boekenweekgeschenk van dat jaar. Een videoverslag daarvan kunt u hier bekijken.

Vertel het verder: