Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ondertussen bij de buren van deBuren ...

Het zijn geen activiteiten van deBuren maar we willen er u wel attent op maken: op 11 december ontvangt Passa Porta Marc Reugebrink die met twee jonge collega-auteurs in gesprek gaat: Christophe Van Gerrewey (foto © Koen Broos) en Joost de Vries. In de Botanique staan Nederlandse en Zuid-Afrikaanse artiesten op de affiche: Jacco Gardner (4 december) en SKIP&DIE (15 december). En een tip voor wie deze winter in Amsterdam wilt logeren: het Lloyd Hotel, het eerste een- tot vijfsterrenhotel ter wereld, doet een interssante prijzenactie.
Door deBuren op 3 dec 2013
Nieuws
Literatuur & taal

© Koen BroosBij onze buren van Passa Porta ontvangt romancier en criticus Marc Reugebrink op 11 december twee jonge collega-auteurs. Na een beloftevol debuut vielen zij opnieuw op met hun tweede roman. De Vlaming Christophe Van Gerrewey (foto © Koen Broos) publiceerde Op de hoogte en Trein met vertraging; de Nederlander Joost de Vries Clausewitz en De republiek.
Is het tweede boek inderdaad een moeilijke opgave? Denken jonge schrijvers nog aan zoiets als 'bouwen aan een oeuvre'? En hoe kijken zij aan tegen het huidige literaire bedrijf? Een avond vol proza, discussie en groot talent.
Lees meer »

 

In de Botanique staan binnenkort twee artiesten uit Nederland op de affiche. De jonge Nederlander Jacco Gardner speelt op 4 december. Hij experimenteert in zijn "Cabinet of Curiosities" met perfect gedoseerde psych-pop, die resulteert in een hallucinerende roes. Lees meer »
Op 15 december kunt u gaan kijken naar SKIP&DIE, een kletterende maar frisse samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse visuele kunstenares/zangeres Cata Pirata (foto) en de Nederlandse producer Jori Collignon (Nobody Beats The Drum). Met SKIP&DIE en hun eerste album "Riots in the Jungle", vertrek je op een multiculturele safari tot in het hart van de kleurrijkste regenboog. Lees meer »

 

Lloyd Hotel in Amsterdam

Wie de winter in Amsterdam wilt beleven, kan wellicht genieten van de speciale actie in het Lloyd Hotel, het eerste een- tot vijfsterrenhotel ter wereld. Lees meer »

 

Vertel het verder: