Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren feliciteert Maud Vanhauwaert met de eerste Vrouw Debuutprijs Poëzie

Maud Vanhauwaert wint de eerste Vrouw Debuutprijs Poëzie met 'Ik ben mogelijk' (Querido). De poëziejury waardeerde unaniem het ongepolijste en tegendraadse karakter van de winnende bundel. 'De waarnemingen van Vanhauwaert zijn haarscherp en geven een vrolijke, verwonderde beschrijving van de wereld om ons heen.' Voor deBuren schreef Maud een prachtig gedicht over Parijs (video) en een citybook over Lublin. Lees en beluister 'Staties in Lublin' in het Nederlands, Pools, Frans of Engels.
Door deBuren op 13 nov 2013
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Maud Vanhauwaert wint de eerste Vrouw Debuutprijs Poëzie met Ik ben mogelijk (Querido). De poëziejury waardeerde unaniem het ongepolijste en tegendraadse karakter van de winnende bundel. "De waarnemingen van Vanhauwaert zijn haarscherp en geven een vrolijke, verwonderde beschrijving van de wereld om ons heen."

De jury beoordeelde 10 poëziedebuten van vrouwelijke auteurs die zijn verschenen in de periode 2010-2012. De andere genomineerde poëziebundels waren: ‘Finse meisjes' van Kira Wuck en ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud' van Lieke Marsman.

Lees hier het Juryrapport Vrouw Debuutprijs Poëzie.

Maud Vanhauwaert ontving uit handen van hoogleraar Gender Maaike Meijer een cheque van € 750,-. Dit geld is beschikbaar gesteld door de Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

(Bron: www.vrouwdebuutprijs.com)

 

Maud Vanhauwaert bij deBuren:

>> Openingsfeest deBuren (04.09.2013)

 

>> Lees en beluister Staties in Lublin, een citybook door Maud Vanhauwaert, in het Nederlands, Pools, Frans of Engels.

 

Vertel het verder: