Herbeluister het pleidooi van David Van Reybrouck 'Tegen Verkiezingen'

Datum 5 november 2013

David Van Reybrouck zet in zijn recentste boek 'Tegen Verkiezingen' een nieuwe stap in zijn denken over democratische vernieuwing. Van Reybrouck pleit ervoor om ons politieke systeem te veranderen in een échte democratie, namelijk door gelote burgers invloed te geven op het landsbestuur. Herbeluister de drukbezochte tweede editie van ‘Zeedijk 10: vooruit met die crisis!' David Van Reybrouck is verder nog te gast op 14 november tijdens de MO*lezing. Tijdens de volgende 'Zeedijk 10' spreekt Anna Tilroe op 24 november over de crisis in de beeldende kunst.

David Van Reybrouck publiceerde onlangs zijn nieuwe boek Tegen Verkiezingen. Daarin zet de veelgeprezen auteur van Congo een nieuwe stap in zijn denken over democratische vernieuwing, daarmee voortbouwend op zijn pamflet Pleidooi voor populisme (2008) en op zijn ervaringen als mede-initiatiefnemer van de G1000. In Tegen Verkiezingen pleit Van Reybrouck ervoor om ons politieke systeem te veranderen in een échte democratie, namelijk door gelote burgers invloed te geven op het landsbestuur.

Tijdens de tweede editie van 'Zeedijk 10: vooruit met die crisis!' vroeg een kritische Gui Polspoel Van Reybrouck zijn ideeën toe te lichten: wat deugt er niet aan ons politieke systeem? Wil David Van Reybrouck de verkiezingen vervangen door een loterij?

>> (Her)beluister de podcast