Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Tom Lanoye krijgt Constantijn Huygensprijs - ook prijzen voor Oek de Jong, Micha Hamel en Jan Paul Schutten

De Jan Campert-prijzen 2013 zijn toegekend. Tom Lanoye krijgt de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre, Oek de Jong ontvangt de F. Bordewijkprijs voor zijn tweedelige roman Pier en oceaan, de Jan Campert-prijs gaat naar Micha Hamel voor zijn dichtbundel Bewegend doel en Jan Paul Schutten wordt bekroond met de tweejaarlijkse Nienke van Hichtumprijs voor jeugdliteratuur voor Het raadsel van alles wat leeft (en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel). Lees meer en bekijk unieke video's met Tom Lanoye!
Door Ons Erfdeel op 30 okt 2013
Nieuws
Literatuur & taal

De Jan Campert-prijzen 2013 zijn toegekend. Tom Lanoye krijgt de Constantijn Huygensprijs (10.000 euro) voor zijn hele oeuvre, Oek de Jong ontvangt de F. Bordewijkprijs (5.000 euro) voor zijn tweedelige roman Pier en oceaan, de Jan Campert-prijs (5.000 euro) gaat naar Micha Hamel voor zijn dichtbundel Bewegend doel en Jan Paul Schutten wordt bekroond met de tweejaarlijkse Nienke van Hichtumprijs voor jeugdliteratuur voor Het raadsel van alles wat leeft (en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel).

Lees het volledige bericht op www.onserfdeel.be.

UNIEKE VIDEO'S MET TOM LANOYE:

Tom Lanoye in De Brakke Grond: Van Goede Buren en Verre Vrienden
Een avond met Tom Lanoye en zijn vrienden Connie Palmen, Gerrit Komrij, Erwin Mortier, Vic van de Reijt, Chris Nietvelt, Saskia de Coster, Guy Cassiers, Jan Decleir en Nico Dijkshoorn

Zondagavond 18 maart 2012 stond in het teken van de vriendschap. Naar aanleiding van het Boekenweekthema 'Vriendschap en andere ongemakken' vroeg het Vlaams-Nederlands Huis deBuren aan Tom Lanoye, de schrijver van het Boekenweekgeschenk Heldere hemel, om zijn vrienden en vriendinnen uit te nodigen voor een veelzijdig literair programma. Onder leiding van Hanneke Groenteman gaat Lanoye in gesprek met schrijvers, acteurs en theatermakers. De avond is opgezet als een grote ode aan de vriendschap, met literaire voordrachten, muzikale interventies en straf toneelwerk.

Vertel het verder: