Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Inspirerende ontmoetingen op zaterdag 19 oktober

Dit weekend worden er Nieuwe Maatjes gemaakt: een jonge Nederlandse dichter(es) en een jonge Vlaamse tekena(a)r(es) worden op een First Date gestuurd. Zaterdag ontmoeten ze elkaar voor het eerst in Vrijstaat O. in Oostende en 24 uur later presenteren zij een Gesammtkunstwerk. Spannend! Ook op zaterdag start in CC Berchem een reeks van Moussem: De Deugdzame Stad. Tijdens de eerste van vijf gespreksavonden onderzoeken we ‘Het rationele versus het religieuze denken in de islam'.
Door deBuren op 16 okt 2013
Nieuws
Literatuur & taal

Dit weekend worden er Nieuwe Maatjes gemaakt: een jonge Nederlandse dichter(es) en een jonge Vlaamse tekena(a)r(es) worden op een First Date gestuurd. Zaterdag ontmoeten ze elkaar voor het eerst in Vrijstaat O. in Oostende en 24 uur later presenteren zij een Gesammtkunstwerk. Spannend!

Ook op zaterdag start in CC Berchem een reeks van Moussem: De Deugdzame Stad. Tijdens de eerste van vijf gespreksavonden onderzoeken we ‘Het rationele versus het religieuze denken in de islam'.

deBuren en Vrijstaat O. starten een frisse reeks literaire ontmoetingen: Nieuwe maatjes. De hoofdgast is een eminente Nederlandstalige auteur. Hij of zij duidt een jonge collega van over de grens aan om mee in gesprek te gaan. Uiteraard dragen zij voor uit eigen werk en kun je je boeken laten signeren. Daarnaast bepaalt hoofdgast welke muziek er live gespeeld wordt.

De eerste hoofdgast is Jan Terlouw (1931) (foto). Terlouw was politicus (D66) en is een van de beste Nederlandse kinderboekenschrijvers. Tegenwoordig schrijft hij thrillers, samen met zijn dochter. Dat heeft hij gemeen met de auteur die hij uitnodigde: Bouke Billiet (1981). Billiet schreef kinderboeken met zijn vader, debuteerde met de goed ontvangen roman In de naam van TienKamelen en schreef een citybook over Semarang (Indonesië).

Tijdens deze middag gaat bovendien het artistieke uitwisselingsprogramma BCC in première. We sluiten een jonge Nederlandse dichter(es) en een jonge Vlaamse tekena(a)r(es) 24 uur op in Oostende. Zij weten tevoren niet wie ze tegenover zich krijgen. Op zaterdag om 15:00 begint hun ontmoeting en maken we publiek bekend wie we uitgenodigd hebben. Op zondag presenteren zij een Gesamtkunstwerk: een originele samenkomst van woord en beeld. Spannend!

De presentatie is in handen van Matthijs de Ridder (schrijver, literatuurcriticus en jazzfanaat). Karel Cuelenaere (piano), Ruben Lamon (bas) en Matthias De Waele (drums) – samen jazztrio Trioxide – verzorgen de muziek en staan garant voor een sterke combinatie van klassiekers, bewerkingen van popsongs en eigen arrangementen.


>> Nieuwe Maatjes: literaire ontmoetingen aan zee (zondag 20 oktober 2013)

>> Deugdzame Stad #1: Het rationele versus het religieuze denken in de islam (zaterdag 21 oktober 2013)

Vertel het verder: