Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Documentaire over Couperus door o.a. Bas Heijne op tv

Voordat u naar de Couperus-avond in de ambassade komt raden wij u van harte aan de documentaire 'Louis Couperus – niet te stillen onrust' te bekijken die op 1 oktober in de reeks Het Uur van de Wolf op Nederland 2 wordt uitgezonden. De film werd deels gedraaid in Indonesië, waar Bas Heijne en zijn filmploeg toevallig stuitten op het – inmiddels vervallen – huis waar Couperus aan zijn beroemde roman 'De Stille kracht' werkte.
Door deBuren op 24 sep 2013
Nieuws
Literatuur & taal

Voordat u naar de Couperus-avond in de ambassade komt raden wij u van harte aan de documentaire Louis Couperus – niet te stillen onrust te bekijken die op 1 oktober in de reeks Het Uur van de Wolf op Nederland 2 (23:00u) wordt uitgezonden. De documentaire is gemaakt door filmmaker Jan Louter in samenwerking met Bas Heijne. De film werd deels gerdraaid in Indonesië, waar Heijne en zijn filmploeg toevallig stuitten op het – inmiddels vervallen – huis waar Couperus aan zijn beroemde roman De Stille kracht werkte.

Op Cultura24 worden van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober elke avond vanaf 20:30 uur acht bewaarde afleveringen van het televisiedrama Kleine zielen (1970) uitgezonden. De volledige televisiebewerking van Eline Vere door Jan Blokker zal er ook te zien zijn.

 

Literaire avond: Bas Heijne over Louis Couperus

In het kader van het Louis Couperusjaar
woensdag 9 oktober 2013 om 20:00
Nederlandse Ambassade, Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel
Gratis, reserveren aanbevolen

 

 

Vertel het verder: