Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Signeertournee van DW B

Het literaire tijdschrift DW B en uitgeverij MER. Paper Kunsthalle presenteren hun tweede kunstenaarsboek: 'Robert Devriendt. Scènes'. Zeventien Nederlandstalige auteurs dialogeren daarin met de minischilderijen van Robert Devriendt. De kunstenaar stelde tentoon in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement en had een gesprek in De Literaire Loketten (herbeluister het hier). Ontmoet de kunstenaar en de auteurs tijdens de signeertournee.
Door deBuren op 17 sep 2013
Nieuws
Literatuur & taal

Het literaire tijdschrift DW B en uitgeverij MER. Paper Kunsthalle presenteren hun tweede kunstenaarsboek: Robert Devriendt. Scènes. Zeventien Nederlandstalige auteurs dialogeren daarin met de minischilderijen van Robert Devriendt. De kunstenaar stelde tentoon in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement en had een gesprek in De Literaire Loketten (herbeluister het hier). Ontmoet de kunstenaar en de auteurs tijdens de signeertournee.


In deze DW B uitgave hebben auteurs – waaronder een aantal bekenden van deBuren en citybooks – geïnspireerd door zijn schilderijen een tekst geschreven, namelijk Peter Verhelst, Jeroen Olyslaegers, Saskia de Coster, Atte Jongstra, Astrid Lampe en ook Delphine Lecompte en Willem Bongers-Dek en Koen Peeters en Jan Lauweryns.

Kunstenaarsboeken

Na de succesvolle samenwerking tussen Berlinde De Bruyckere en J.M. Coetzee, die resulteerde in Allen vlees, presenteren het literaire tijdschrift DW B en uitgeverij MER. Paper Kunsthalle hun tweede kunstenaarsboek: Robert Devriendt. Scènes.

Robert Devriendt ziet zijn reeksen minischilderijen als scènes van een groot verhaal, als verschillende hoofdstukken van een roman of film. De schilder schort er het lineaire tijdsverloop in op, zoomt in op geheimzinnige details (een supermooie auto, de ‘perfecte' blonde vrouw, een bos, een taxidermist, een bebloed T-shirt ...), alludeert op oude schilderijen, tv-beelden, reclamefoto's, films, populaire bladen ... Er zijn verbanden, maar welke? Er is wellicht een scenario, maar waarvan? Zeker is één ding: deze zorgvuldige aandacht en sensuele liefde voor het schilderen hunkert naar een creatieve waarnemer. Want laat het belangrijkste aan een schilderij volgens Devriendt nu net de interpretatie van een toeschouwer zijn.

Om deze unieke samenwerking op gepaste wijze voor te stellen, organiseren DW B en MER. Paper Kunsthalle een signeertournee langs een aantal Vlaamse boekhandels. Tijdens de boekvoorstelling gaan telkens twee schrijvers na een voorleesmoment in dialoog met de kunstenaar. Daarna volgt een signeersessie met aperitief. Zij nodigen u hier graag voor uit. Zie ook op facebook.


De Reyghere in Brugge (Markt 12)
Donderdag 19 september om 20 uur
Auteurs: Peter Verhelst & Delphine Lecompte
Interviewer: Luc Fossaert


De Zondvloed in Mechelen (Onze-Lieve-Vrouwestraat 70)
Vrijdag 27 september om 20 uur
Auteurs: Koen Peeters & Yves Petry


De Groene Waterman in Antwerpen (Wolstraat 7)
Zaterdag 12 oktober om 14 uur
Auteurs: Saskia de Coster & Jeroen Olyslaegers


Passa Porta in Brussel (Antoine Dansaertstraat 46)
Zondag 20 oktober om 11 uur
Auteurs: Saskia de Coster & Delphine Lecompte
Reserveren op: www.passaporta.be


Limerick in Gent (Koningin Elisabethlaan 142)
Woensdag 25 oktober om 20 uur
Auteurs: Koen Peeters & Yves Petry

 

Beeld: Le Chasseur de Fétiches © Robert Devriendt

Vertel het verder: