Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

'Gluren bij de buren': themaweek op Holland Doc 24

Het gras is altijd groener bij de buren! Holland Doc 24 nam een kijkje over de schutting van hun Zuiderburen en ontdekte een reeks prachtige documentaires over België die ze vanaf dit weekend uitzenden. Bekijk het programma hier. In België zijn deze reportages helaas niet te bekijken via Holland Doc 24, maar geen nood. deBuren presenteert dit najaar drie van deze afleveringen op een groot scherm, gevolgd door een live gesprek onder leiding van Claude Blondeel (VRT).
Door deBuren op 11 sep 2013
Nieuws
Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

Het gras is altijd groener bij de buren! Holland Doc 24 nam een kijkje over de schutting van hun Zuiderburen en ontdekte een reeks prachtige documentaires over België die ze vanaf dit weekend uitzenden. Bekijk het programma hier. In België zijn deze reportages helaas niet te bekijken via Holland Doc 24, maar geen nood. deBuren presenteert dit najaar drie van deze afleveringen aan op een groot scherm, gevolgd door een live gesprek onder leiding van Claude Blondeel (VRT)

Het Nederlandse documentaireplatform Holland Doc 24 vertoont van 14 tot 20 september een reeks prachtige docu's: Mijn tantes uit Gent, Femme de la rue van Sofie Peeters en de vijfdelige co-productie Het België van... waarin bekende Belgen ons door hun vaderland gidsen: Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Christophe Deborsu, Daan Stuyven en Laurence Vielle reizen naar hun geboortestreek of naar plaatsen die voor hen een speciale betekenis hebben en praten met landgenoten over de situatie in België.

Het België van deBuren

Vanuit België zijn deze reportages op Holland Doc 24 helaas niet te bekijken maar geen nood. deBuren biedt dit najaar drie afleveringen aan op een groot scherm, gevolgd door een live gesprek onder leiding van Claude Blondeel (VRT). Tijdens de aftrap gaan we in gesprek met Marlou van den Berge en Djoeke Veeninga de Nederlandse makers van Het België van ... . Verder is er Het België van Daan Stuyven en van Christophe Deborsu.


TIP

Nog tot 29 september kunt u in De Centrale in Brussel gaan kijken naar de tentoonstelling Baza(a)r Belg(i)ë: De Belgische kunstgeschiedenis volgens Claude Blondeel.


Holland Doc 24 is hét documentaireplatform van de publieke omroep. Het bestaat uit het televisieprogramma Holland Doc op Nederland 2, Holland Doc Radio op Radio 1, het digitale kanaal Holland Doc 24 en de website hollanddoc.nl.

 

Vertel het verder: