Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

BOG. Een poging het leven te herstructureren

De voorstelling 'BOG.' won zopas de TAZ-KBC Jongtheaterprijs en staat deze week op het Theaterfestival (Circuit X). Daarna toert ze in Vlaanderen en de Brakke Grond. Vier jonge, sterke en veelbelovende performers scheppen orde in de complexiteit van ons bestaan en schetsen in beeldende taal een hele levensboog, van de geboorte tot de dood. 'BOG.' werd vorig jaar met steun van de Brakke Grond en deBuren gecreƫerd door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen.
Door deBuren op 17 jul 2014
Nieuws

De voorstelling BOG. won zopas de TAZ-KBC Jongtheaterprijs en staat deze week op het Theaterfestival (Circuit X). Daarna toert ze in Vlaanderen en de Brakke Grond. Vier jonge, sterke en veelbelovende performers scheppen orde in de complexiteit van ons bestaan en schetsen in beeldende taal een hele levensboog, van de geboorte tot de dood. BOG. werd vorig jaar met steun van de Brakke Grond en deBuren gecreëerd door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen.

In een heldere beeldende taal en op een vrolijke manier herstructureert BOG. het leven. Een ambitieuze en veelomvattende voorstelling die ons eindelijk het overzicht geeft dat we allang wensten.

Met: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen.


De jury van de Theater aan Zee-KBC Jongtheaterprijs over BOG.: 'Er is duidelijk veel spelplezier. Er is een mooie ritmering: zowel in de stemmen als in de emotionele bogen met als absolute top het hier-en-nu-moment. Het is een zeer volwassen en menselijke voorstelling met een rijke kijk op wat de levensloop is, en op wat ons bindt, zeer genereus en tegelijk confronterend. Het is intelligent hoe het uitstallen van het decor en de vorm van de tekst samenvallen.'

BOG. is nog te zien tijdens de opening van Circuit X op Het Theaterfestival 2013 (Circuit X staat voor verrassend en prikkelend werk van een nieuwe generatie veelbelovend podiumtalent) op 5 september, en verder nog in een aantal cultuur- en gemeenschapscentra verspreid over Vlaanderen en in de Brakke Grond.

Lees meer »

 

Vertel het verder: