deBuren: huisje, boompje, tuintje

Datum 29 augustus 2013

Na vier jaar van omzwervingen opent deBuren op 4 september de deuren van het illustere pand aan het Muntplein. De laatste renovatiewerken zijn momenteel in uitvoering en de medewerkers zijn druk in de weer met de voorbereidingen van het openingsfeest. Jammer voor wie daarvoor niet tijdig reserveerde want de avond is volledig volgeboekt. Maar geen nood: we zorgen voor een videoverslag. Ondertussen kijken we uit naar het pocketpark dat de Brusselse stadsdiensten op dit moment aanleggen naast ons gebouw. Zouden we een nieuwe vijgenboom krijgen? Lees over de heropening in Brussel deze Week. (p. 16 en 17)

Na vier jaar van omzwervingen opent deBuren op 4 september de deuren van het illustere pand aan het Muntplein. De laatste renovatiewerken zijn momenteel in uitvoering en de medewerkers zijn druk in de weer met de voorbereidingen van het openingsfeest. Jammer voor wie daarvoor niet tijdig reserveerde want de avond is volledig volgeboekt. Maar geen nood: we zorgen voor een videoverslag. Ondertussen kijken we uit naar het Pocket Park dat de Brusselse stadsdiensten op dit moment aanleggen naast ons gebouw. Zouden we een nieuwe vijgenboom krijgen?

Het braakliggend terrein naast deBuren, op de hoek van de Leopoldstraat en de Wolvengracht, is eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. Toen duidelijk werd dat de geplande uitbreiding van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren niet kon doorgaan, beslisten de Vlaamse ministers Pascal Smet en Joke Schauvliege om in afwachting van een nieuwe bestemming de hoek een tijdelijke en publieke functie te geven. Het Pocket Park wordt een plek waar je even tot rust kan komen en waar kinderen kunnen spelen. Vanaf begin september zal het toegankelijk zijn. Met de Brusselse schepenen Els Ampe (Openbare Werken) en Ahmed El Ktibi (Groene Ruimten) en de diensten van de Stad Brussel werden de plannen uitgewerkt. De Vlaamse Gemeenschap voorziet de financiering en het College van de Stad Brussel zal instaan voor de aanleg en het onderhoud van het Pocket Park.

Lees over de heropening in Brussel deze Week (p. 16 en 17)