Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

One Minute Movies in het M HKAFE

In samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren toont het M HKA de zesdelige reeks Modern Times, een tweemaandelijks film- en videoprogramma – samengesteld door Cinema Zuid Amsterdam – met films van één minuut. Het onderwerp is telkens 'de zegeningen en valkuilen van de moderne tijd'. In elke aflevering worden nieuwe, in opdracht gemaakte kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars getoond.
Door deBuren op 1 jul 2013
Nieuws
Politiek & samenleving

In samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren toont het M HKA de zesdelige reeks Modern Times, een tweemaandelijks film- en videoprogramma – samengesteld door Cinema Zuid Amsterdam – met films van één minuut. Het onderwerp is telkens 'de zegeningen en valkuilen van de moderne tijd'. In elke aflevering worden nieuwe, in opdracht gemaakte kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars getoond. Werken van onder anderen Nicolas Provost, Arnaut Mik, Erik Van Lieshout en Johan Grimonprez zijn te zien, samen met bijzondere fragmenten uit het archief van The One Minutes Stichting en historisch materiaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.


Still uit serie 4, Skindeep: Judith Leysner – Aile, 2013

Stichting Cinema Zuid Amsterdam – niet te verwarren met filmhuis Cinema Zuid in Antwerpen – koos de iconische speelfilm Modern Times van Charlie Chaplin als uitgangspunt voor de reeks filmcompilaties over moderniteit. Chaplin maakte met zijn film een monument voor de mens die vermalen dreigt te worden tussen de tandwielen van de vooruitgang.
De One Minute Series wordt getoond in een dertigtal musea in Nederland, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, De Pont in Tilburg, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Groninger Museum.

One Minute Movies, dagelijks in het M HKAFE. Het M HKA werkt samen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren voor deze grensoverschrijdende presentatie. Cinema Zuid Amsterdam werkt samen met The One Minutes Stichting, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, BMW Nederland, EYE Film en het Mondriaan Fonds. Meer info op www.cinemazuid.nl en www.deburen.eu.

Vertel het verder: