Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jonge mensen, grote kansen

deBuren is voortdurend bezig om nieuw Vlaams en Nederlands talent te ontdekken en een internationaal podium te geven. Van 1 tot 15 juli verblijven 18 jonge schrijvers, een fotografe en een radiomaakster in het Huis Biermans-Lapôtre te Parijs, waar ze zich zullen laten inspireren door de grootstad. Verder kunt u deze zomer naar BOOKERS & HOOKERS van theaterwerkplaats d e t h e a t e r m a k e r . Tussen 9 en 24 augustus presenteren ze bij de Antwerpse Scheld’apen drie verschillende openluchtvoorstellingen die literatuur zélf tot onderwerp hebben.
Door deBuren op 25 jun 2013
Nieuws
Literatuur & taal

deBuren is voortdurend bezig om nieuw Vlaams en Nederlands talent te ontdekken en een internationaal podium te geven. Van 1 tot 15 juli verblijven 18 jonge schrijvers, een fotografe en een radiomaakster in het Huis Biermans-Lapôtre te Parijs, waar ze zich zullen laten inspireren door de grootstad. Hun verblijf zal uiteindelijk leiden tot zowel proza als journalistieke teksten, die zullen worden aangeboden aan verschillende Vlaamse en Nederlandse dagbladen en (literaire) tijdschriften. Dit is de tweede keer dat een groep jonge kunstenaars in Parijs resideert. Afgelopen jaar verschenen de teksten die voortkwamen uit het Parijsproject in Trouw, De Standaard, De Groene Amsterdammer, Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, het Reformatorisch Dagblad, en op de sites van De Groene Amsterdammer, deBuren en hard//hoofdLees meer »

Verder kunt u deze zomer naar BOOKERS & HOOKERS van theaterwerkplaats d e t h e a t e r m a k e r . Tussen 9 en 24 augustus presenteren ze bij de Antwerpse Scheld’apen drie verschillende openluchtvoorstellingen die literatuur zélf tot onderwerp hebben. Op 13 oktober en 14 december kunt u naar de indoorversie in Kultuurfaktorij Monty.

Vertel het verder: