Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De Verenigde Staten van Europa... een noodzaak of een illusie?

De Evens Stichting organiseert op 21 juni een debat over het Europa van de toekomst met Karel De Gucht, Mia Doornaert, Karel Lannoo, Peter Ludlow en Maciej Popowski. Na het debat wordt de eerste Evens Prijs voor Europese Journalistiek uitgereikt. U kunt erbij zijn!
Door deBuren op 6 jun 2013
Nieuws
Politiek & samenleving
Media

In een Europese Unie waar het woord "Unie" zijn intrinsieke waarde en betekenis lijkt verloren te hebben, proberen we een antwoord te vinden op de vraag of een Verenigde Staten van Europa alles te maken heeft met het bouwen van bruggen... of is het net die brug té ver?

Een boeiend debat met Karel De Gucht (Europees Commissaris voor Handel), Mia Doornaert (Columniste en Onafhankelijk Expert Internationale Zaken), Karel Lannoo (CEO CEPS), Peter Ludlow (European Strategy Forum) en Maciej Popowski (European External Action Service), gemodereerd door Rob Heirbaut (VRT) en voorafgegaan door een toespraak van Ana Palacio (ex-Minister Buitenlandse zaken Spanje).

Na het debat zal de eerste Evens Prijs voor Europese Journalistiek uitgereikt worden aan Europese journalisten met een indrukwekkende staat van dienst in Europese verslaggeving en die op die manier een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het toegankelijk maken van Europa voor het  grote publiek.

Praktisch:

vrijdag 21 juni 2013 - 19:30
In het Engels

The Egg, Barastraat 175, 1070 Brussel

Gratis, inschrijven verplicht voor 14 juni via het registratieformulier


Organisatie: Evens Stichting

Vertel het verder: