Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Lokienprijs 2013 voor uitgeverij het balanseer

De Sybren Polet Stichting heeft besloten de Lokienprijs 2013 toe te kennen aan de jonge uitgeverij het balanseer te Aalst. Dit vanwege haar moed om vernieuwende en experimenterende literatuur uit te geven, ook van bekende schrijvers en dichters, die daarvoor bij grote uitgeverijen in toenemende mate niet meer terecht kunnen. Bij de toekenning hoort een geldbedrag van 5.000,- euro.
Door deBuren op 6 jun 2013
Nieuws
Literatuur & taal

De Sybren Polet Stichting stelt zich ten doel de Nederlandstalige literatuur te bevorderen door het stimuleren van vooruitstrevend, onconventioneel en experimenteel proza, poëzie en toneel. Te dien einde heeft de Stichting een literaire prijs ingesteld, de LOKIENPRIJS, vernoemd naar de hoofdfiguur uit Sybren Polet´s romancyclus. Het bestuur van de Sybren Polet Stichting heeft besloten de prijs in 2013 toe te kennen aan de jonge uitgeverij het balanseer te Aalst, vanwege haar moed om vernieuwende en experimenterende literatuur uit te geven, ook van bekende schrijvers en dichters, die daarvoor bij grote uitgeverijen in toenemende mate niet meer terecht kunnen. Bij de toekenning hoort een geldbedrag van 5.000,- euro.

deBuren werkte in 2012 samen met uitgeverij het balanseer voor de presentatie van ‘De weg naar Egypte' het vijfdelige poëtische meesterwerk van Gertrude Starink.

 

Vertel het verder: