Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Grunberg, Terrin en Wieringa op Shortlist Gouden Boekenuil 2013

Voor citybooks schreef Peter Terrin 'De ware toedracht' en Arnon Grunberg 'Aangifte'. Het Radioboek 'Complex A' van Tommy Wieringa vindt u op www.radioboeken.eu. Sinds kort zijn Wieringa en Grunberg ook te beluisteren in het Afrikaans. deBuren hoopt natuurlijk dat een van hen in de prijzen valt!
Door deBuren op 27 feb 2013
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

Uit de 380 ingezonden romans, literaire biografieën en literaire essays koos de vakjury van de Gouden Boekenuil 2013, bestaande uit Friedl' Lesage, Wim Brands, Diane Broeckhoven, Elsbeth Etty, Marc Reynebeau en Frederick Vandromme, twintig titels voor de longlist. Nu zijn we nog een beetje trotser, want drie van de vijf namen op de shortlist schreven nieuwe verhalen in opdracht van deBuren.

Peter Terrin (Post Mortem) en Arnon Grunberg (De man zonder ziekte) schreven elk een citybook voor deBuren. Voor citybooks Turnhout schreef Terrin De ware toedracht, terwijl Arnon Grunberg in december 2012 nog te gast was in De Markten om zijn citybook Aangifte voor te stellen, dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Lublin.

Tommy Wieringa
(Dit zijn de namen) kunt u beluisteren op www.radioboeken.eu met het Radioboek Complex A. Wieringa is op 28 februari ook te gast in de Nederlandse Ambassade voor een Literaire avond met Piet Piryns.

Sinds kort zijn Wieringa en Grunberg ook te beluisteren in het Afrikaans.

De andere twee genomineerden zijn Marja Vuijsje en Oek de Jong.

Meer informatie over de Gouden Boekenuil 2013 en alle genomineerden vindt u op http://www.goudenboekenuil.be/.

Vertel het verder: