Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Acht gasten deBuren op Longlist Gouden Boekenuil 2013

Acht van de twintig genomineerden voor de Gouden Boekenuil 2013 hebben we al mogen verwelkomen bij deBuren. Peter Terrin, Arnon Grunberg en Jeroen van Rooij schreven elk een citybook ('De ware toedracht', 'Labyrinten' en 'Aangifte') en de Radioboeken 'De duif', 'Giulietta Capuleti schrijft terug' en 'Complex A' van Kees ‘t Hart, Christiaan Weijts en Tommy Wieringa zijn te beluisteren op www.radioboeken.eu. Nop Maas was te gast tijdens De Literaire Loketten en 'Duizend Heuvels' van Koen Peeters werd door deBuren voorgesteld in Tervuren. deBuren hoopt natuurlijk dat een van hen in de prijzen valt!
Door deBuren op 12 feb 2013
Nieuws
Literatuur & taal

Uit de 380 ingezonden romans, literaire biografieën en literaire essays koos de vakjury van de Gouden Boekenuil 2013, bestaande uit Friedl' Lesage, Wim Brands, Diane Broeckhoven, Elsbeth Etty, Marc Reynebeau en Frederick Vandromme, twintig titels. Acht van deze twintig auteurs hebben we al mogen verwelkomen bij deBuren.

Peter Terrin (Post Mortem), Arnon Grunberg (De man zonder ziekte) en Jeroen van Rooij (Het licht) schreven elk een citybook voor deBuren. Voor citybooks Turnhout schreef Terrin De ware toedracht, terwijl van Rooij in Chartres het citybook Labyrinten neerpende. Arnon Grunberg was in december 2012 nog te gast in De Markten om zijn citybook Aangifte voor te stellen, dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Lublin.

Kees ‘t Hart (Hotel Vertigo), Christiaan Weijts (Euforie) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen) kunt u beluisteren op www.radioboeken.eu met De duif, Giulietta Capuleti schrijft terug en Complex A.

Tot slot was Nop Maas (Gerard Reve: de late jaren) in januari te gast tijdens De Literaire Loketten waar hij kwam praten over zijn Reve-biografie. Het genomineerde Duizend Heuvels van Koen Peeters werd door deBuren voorgesteld in Tervuren.

De andere twaalf genomineerden zijn: Hannah van Wieringen, Marja Vuijsje, Anton Valens, Rob van Essen, Roderik Six, Philip Snijder, Jan Willem Stutje, Herman Brusselmans, Oek de Jong, Martin Michael Driesen, Elvis Peeters en Gerard Koolschijn.

Meer informatie over de Gouden Boekenuil 2013 en alle twintig genomineerden vindt u op http://www.goudenboekenuil.be/.

Vertel het verder: