Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Annemarie Estor, Michaël Vandebril en David Troch bekroond met Herman de Coninckprijzen 2013

deBuren feliciteert de winnaars van de Herman de Coninckprijzen 2013. Annemarie Estor wint met 'De oksels van de bok' de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel. Michaël Vandebril sleept de prijs voor het beste debuut in de wacht voor 'Het vertrek van Maeterlinck'. Het gedicht ‘gezel’ van David Troch vond het publiek met ruime meerderheid het populairste gedicht en het wint dan ook de Herman de Coninck Publieksprijs.
Door deBuren op 29 jan 2013
Nieuws
Literatuur & taal

“De winnaar van de Herman De Coninckprijs 2013 laat zien wat zinnelijke taal vermag. […] Deze poëzie moet u koesteren, zinnestrelen en proeven” en “Een debuterend dichter die in 33 gedichten doet waar een ander taalworstelaar een heel leven voor nodig heeft”.

Dat is het oordeel van de vakjury over Annemarie Estor, met De oksels van de bok de winnaar van de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel, en Michaël Vandebril, die de prijs voor het beste debuut in de wacht sleept voor Het vertrek van Maeterlinck.

Het gedicht ‘gezel’ van David Troch vond het publiek met ruime meerderheid het populairste gedicht en het wint dan ook de Herman de Coninck Publieksprijs. De prachtige Gedichtenposter met ‘gezel’, vormgegeven door Gert Dooreman, kun je op Gedichtendag, donderdag 31 januari, GRATIS bij de deelnemende boekhandels afhalen.

De Herman de Coninckprijzen worden op de feestdag van de poëzie, nu donderdag 31 januari, feestelijk uitgereikt in de Arenbergschouwburg met singer-songwriter Sarah Ferri als muzikale act.

Poëzieminnend Vlaanderen wordt nog verder verleid met een mooi poëziecadeau: tot 6 februari krijg je bij aankoop van poëzie vanaf € 15 de bundel Een kooi van klank van Anna Enquist gratis mee naar huis.

Alle info over de Herman de Coninckprijs – ook het juryverslag – vindt u hier.

Van harte proficiat aan de laureaten!

Vertel het verder: