Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Luister naar Nooteboom, Devoldere en Jongstra over Venetië

De eerste podcasts uit Venetië staan online! Cees Nooteboom, Luc Devoldere en Atte Jongstra lezen hun citybooks over de lagunestad zelf aan je voor.
Door deBuren op 15 jan 2013
Podcast
Literatuur & taal
citybooks

De eerste podcasts uit Venetië staan online! Cees Nooteboom, Luc Devoldere en Atte Jongstra lezen hun citybooks over de lagunestad zelf aan je voor.

 

Cees Nooteboom schreef het citybook Venetië 2012 , waarin hij met een scherp oog schilderijen bekijkt, een oude kerk bezoekt en het eindelijk aandurft om – ‘wiegeldewiegeldewiegeldewiegel’ – in een gondel te stappen: ‘Tien keer Venetië en voor het eerst in een gondel.’

 

Luc Devoldere duikt de geschiedenis van de stad in in Parel zonder schelp. Hij nam zich voor 'om in deze stad de schim te volgen van Byron die bijna drie jaar van zijn korte leven doorbracht in Venetië. Hij schreef er zijn mooiste korte gedicht toen carnaval zich in februari 1817 naar zijn einde sleepte en hij de rusteloosheid afzwoer die hem van lichaam naar lichaam dreef '.

Atte Jongstra laat zich in De dood trekt van onderen op. Wandelingen in Venetië rondleiden door dr. Gustav Joseph, 'negentig volle centimeters' groot, die werkt aan een brochure: ‘De titel heb ik al: Venedig als Winteraufenthalt für Brustleidende. Nou de inhoud nog. Maar het is immers ook nog geen winter.’

 

Deze verhalen worden ook allemaal vertaald naar het Engels, Frans én Italiaans, en komen samen met de citybooks van Rebekka de Wit en Lydia Mischkulnig online als webtekst, e-book en podcast.

 

Foto bovenaan © Andrea Galiazzo. Bekijk hier de hele reeks foto's die hij maakte in Venetië.

Foto Cees Nooteboom © Simone Sassen

 

Vertel het verder: