Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Expositie Robert Devriendt in het Vlaams Parlement

In de zomer van 2013 presenteert DW B een kunstboek waarin schilderijen van Robert Devriendt in dialoog gaan met kortverhalen en gedichten van verschillende auteurs. Daarop vooruitlopend exposeert Devriendt nu in de Loketten van het Vlaams Parlement zijn reeks 'Le chasseur des f├ętiches'. Op 12.12.12 vindt de feestelijke finissage plaats. Iedereen welkom!
Door deBuren op 4 dec 2012
Nieuws
Literatuur & taal

In de zomer van 2013 presenteert DW B een kunstboek waarin schilderijen van Robert Devriendt in dialoog gaan met kortverhalen en gedichten van verschillende auteurs.

Daarop vooruitlopend exposeert Devriendt van 1 tot en met 12 december in de Loketten van het Vlaams Parlement zijn reeks Le chasseur des fétiches.

Le chasseur des fétiches bestaat uit een reeks van15 kleine schilderijen. Het werk van Devriendt heeft iets van een pre-scenario, in die zin dat de toeschouwer zelf regisseur is. Het zijn gebroken verhalen waar een Lynchiaanse sfeer niet vreemd aan is. De thematiek en de combinaties van de schilderijen die altijd meerduidig zijn, tonen Devriendts relatie met de schilderkunst, de film en het beeld in het algemeen.

Op 12.12.12 vindt de feestelijke finissage plaats. deBuren en het Vlaams Parlement nodigen literair tijdschrift DW B uit om voorproefjes uit de 158e jaargang te presenteren. Redacteurs, schrijvers en kunstenaars stellen hun themanummers en -bijdragen voor. Het themanummer en tevens kunstboek met Robert Devriendt wordt gepresenteerd door Hugo Bousset (hoofdredacteur) die in gesprek gaat Devriendt. Delphine Lecompte en Jeroen Olyslaegers dragen voor.De tentoonstelling Le chasseur des fétiches is een samenwerking tussen het Vlaams Parlement, deBuren en DW B in hechte samenspraak met Robert Devriendt en Roxane Baeyens.

 

Vertel het verder: