Fotowedstrijd Solutions

Datum 17 januari 2013

Zie jij oplossingen voor het klimaatvraagstuk? Maak een foto in je eigen omgeving. Iedereen kan meedoen. Zend je foto voor 21 februari 2013 naar info@coszeeland.nl en maak kans op een vouwfiets. COS Zeeland bevordert wereldburgerschap. Burgers maken immers het verschil. Het COS inspireert, verbindt en ondersteunt burgers die zich willen inzetten voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. In het kader van de internationale fototentoonstelling Solutions by NOOR organiseren ze een fotowedstrijd in drie provincies: Zeeland,  Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Zie jij oplossingen voor het klimaatvraagstuk? Maak een foto in je eigen omgeving. Iedereen kan meedoen. Zend je foto voor 21 februari 2013 naar info@coszeeland.nl en maak kans op een vouwfiets.

COS Zeeland bevordert wereldburgerschap. Burgers maken immers het verschil. Het COS inspireert, verbindt en ondersteunt burgers die zich willen inzetten voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. In het kader van de internationale fototentoonstelling Solutions by NOOR organiseren ze een fotowedstrijd in drie provincies: Zeeland,  Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.Russia's Green Exodus - foto Yuri Kozyrev © NOOR

Hoe breng je het thema klimaatoplossingen in beeld? Dat kan op heel verschillende manieren. Er zijn steeds meer mensen die nieuwe leefwijzen uitproberen die minder belastend zijn voor het klimaat.  Burgers experimenteren al volop. Met een eigen moestuin, als stadsboer of imker op het eigen dakterras. Er zijn mensen die spullen delen, ruilen, repareren of zelf maken.Misschien ken je iemand met een innovatief idee of een bedrijf dat al duurzaam produceert. Denk ook aan duurzame energieopwekking. Of aan duurzame mobiliteit: mensen die op de fiets naar het werk gaan. Of aan hoe jouw stad is voorbereid op waterstijgingen.Misschien heb je een heel ander idee.­ Neem je de uitdaging aan? Iedereen kan meedoen. De jury telt bij de beoordeling niet alleen de fotografische kwaliteit maar ook de originaliteit van de inhoud mee. Zorg er in ieder geval voor dat het thema duidelijk zichtbaar is in je foto(s).Wat wordt er gevraagd?Je levert 1 of meerdere foto's  in, met een tekst van maximaal 150 woorden waarin je toelichting geeft op je foto/ je reportage.Voorwaarden

Je maakt je foto in een van de volgende drie provincies: Zeeland (NL) of Oost- of West Vlaanderen (B) en levert de foto digitaal aan (jpeg-formaat, hoge resolutie). De beste inzendingen zullen gedurende de looptijd van de internationale fototentoonstelling Solutions by NOOR digitaal vertoond worden in de Grote Kerk in Goes (NL) en op de website. Je geeft toestemming voor eventuele publicatie door de organisatie en geeft gebruiksrecht. Over de keuze van de jury wordt niet gecorrespondeerd. Zend je bijdrage uiterlijk 21 februari 2013 digitaal in, via info@coszeeland.nl. Met vermelding van 'Fotowedstrijd Solutions'. Vergeet niet je naam, leeftijd, woonplaats, email-adres en telefoonnummer te vermelden.

JuryDe jury bestaat o.a. uit Anda van Riet (fotograaf) en Nico Out (kunstcriticus).

Lees meer »