Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Chika Unigwe wint grootste Afrikaanse literaire prijs

Chika Unigwe won voor haar roman 'On Black Sister's street' (in het Nederlands verschenen als Fata Morgana) de Nigeria Prize for Literature. Volgens de jury is haar boek 'a work of outstanding merit'. Het prijzengeld bedraagt maar liefst 100.000 dollar, en is daarmee een van de grootste ter wereld. Het is voor het eerst dat de winnaar van de prijs niet in Nigeria woont. Unigwe woont namelijk in Turnhout, waarover ze voor citybooks 'Duister hart' schreef.
Door deBuren op 6 nov 2012
Nieuws
Literatuur & taal

Chika Unigwe won voor haar roman On Black Sister's street (in het Nederlands verschenen als Fata Morgana) de Nigeria Prize for Literature. Volgens de jury is haar boek 'a work of outstanding merit'.

Deze vierjaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan uitzonderlijke schrijvers en wetenschappers uit Nigeria. Het prijzengeld bedraagt maar liefst 100.000 dollar en is daarmee een van de grootste ter wereld. Dit jaar stonden voor het eerst drie vrouwen op de shortlist: Unigwe, Ngozi Achebe en Olusola Olugbesan. Het is ook voor het eerst dat de winnaar van de prijs niet in Nigeria woont.

Unigwe woont en werkt in Turnhout, waarover ze voor citybooks het verhaal Duister hart schreef. Beluister Duister hart hier als audioboek. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie worden voorgelezen door de Chika Unigwe zelf.

 

Foto: Chika Unigwe © Kanene Dieobi

Vertel het verder: