Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Peter Terrin wint AKO Literatuurprijs met 'Post mortem'

Naast het droevige nieuws over Bernlef was er gisteravond ook mooi nieuws voor de literatuur: Peter Terrin heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen met 'Post mortem'. deBuren feliciteert hem uiteraard van harte! Terrin schreef in 2009 het Radioboek 'Voor de lieve vrede'. Zijn citybook 'De ware toedracht' (over Turnhout) staat sinds vandaag online op www.citybooks.eu.
Door deBuren op 31 okt 2012
Nieuws
Literatuur & taal

Naast het droevige nieuws over Bernlef was er gisteravond ook mooi nieuws voor de literatuur: Peter Terrin heeft de AKO Literatuurprijs gewonnen met 'Post mortem'. deBuren feliciteert hem uiteraard van harte! Terrin schreef in 2009 het Radioboek Voor de lieve vrede. Zijn citybook De ware toedracht (over Turnhout) staat sinds vandaag online op www.citybooks.eu.

De jury van de AKO loofde Terrin als volgt: 'In deze tijd waarin wij zoeken naar houvast en waarin de media steeds meer ons leven construeren, kiest de jury voor een auteur die de liefde verklaart aan de literatuur. Welk houvast kan de literatuur nog bieden als het noodlot toeslaat en de camera draait? Post mortem beantwoordt die vraag.'

Terrin was eerder al twee keer genomineerd voor de AKO. Hij haalde het dit jaar van Arnon Grunberg (De man zonder ziekte), Mensje van Keulen (Liefde heeft geen hersens), Anton Valens (Het boek Ont), Elvis Peeters (Dinsdag) en Stephan Enter (Grip).

Lees meer op blog.onserfdeel.be

Vertel het verder: