Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

CODART eZine - collecties Nederlandse en Vlaamse kunst uit de hele wereld voor het voetlicht

Sinds de lancering van het CODART eZine op 19 maart jl. is het digitale magazine door vele leden en andere geϊnteresseerden gelezen. In CODART’s eZine, de digitale opvolger van de papieren CODART Courant, worden collecties Nederlandse en Vlaamse kunst uit de hele wereld voor het voetlicht gebracht. Ook komen museumconservatoren en verzamelaars aan het woord over onze Oude Meesters en worden nieuwe ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis besproken.
Door CODART op 2 okt 2012
Nieuws

Sinds de lancering van het CODART eZine op 19 maart jl. is het digitale magazine door vele leden en andere geϊnteresseerden gelezen. In CODART’s eZine, de digitale opvolger van de papieren CODART Courant, worden collecties Nederlandse en Vlaamse kunst uit de hele wereld voor het voetlicht gebracht. Ook komen museumconservatoren en verzamelaars aan het woord over onze Oude Meesters en worden nieuwe ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis besproken. Naast interessante teksten vindt u in het eZine afbeeldingen van hoge kwaliteit, video’s, links en allerlei andere extra’s die mogelijk gemaakt worden door het digitale format.Het tweede nummer van het CODART eZine, dat op 19 september is verschenen, bevat artikelen over musea als het Detroit Institute of Arts (Detroit), het Groeningemuseum (Brugge), de Wallace Collection (Londen), en de the Bute Collection, een relatief onbekende particuliere collectie uit het landhuis Mount Stuart (Bute Isle) in Schotland. Tevens vindt u in dit nummer een vooraankondiging van de publicatie “Het onvoltooide schilderij” van Nico van Hout van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen en interviews met Rudi Ekkart, de scheidende directeur van het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag) en de Amerikaanse verzamelaar George Abrams, een van de Patrons van CODART. 
 
De ontwikkeling van het eZine werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds, Stichting Dioraphte, de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, en de Friends of CODART Foundation. We zijn deze fondsen zeer erkentelijk en kijken uit naar het volgende nummer dat in februari 2013 zal verschijnen.
 
U kunt het digitale magazine vinden via ezine.codart.nl.

Vertel het verder: