Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

citybooks 45.000 keer gedownload in juli en augustus

In september verschijnen de laatste twee publicaties van citybooks in de Vlaamse krant De Morgen. Deze woensdag verschijnt Peter Holvoet-Hanssens citybook over Oostende. Dankzij publicatie van citybooks in De Morgen en op website van De Groene Amsterdammer ontdekken steeds meer mensen deze unieke stadsportretten. Bekijk de top vijf hier! Blijf op de hoogte van alle citybooksnieuws en activiteiten via de maandelijkse nieuwsbrief. Inschrijven kan via city-books.eu.
Door deBuren op 5 sep 2012
Nieuws
Cultuurbeleid
Literatuur & taal
citybooks

In september verschijnen de laatste twee publicaties van citybooks in de Vlaamse krant De Morgen. Op woensdag 5 september verschijnt Peter Holvoet-Hanssens De missie in Oostende en een week later verschijnt Marjolijn Februari’s kersverse citybook over Turnhout, Ondergrondse fuifzaal. De hoofdpersoon in haar verhaal vraagt zich af waarom Turnhout met een minderwaardigheidcomplex lijkt te kampen. ‘Is de anticonceptiepil niet uitgevonden in Turnhout? Is de vrouw er niet bevrijd? Wordt de speelkaart er niet gedrukt? Nou dan.’ Na de publicatie in De Morgen wordt Ondergrondse fuifzaal ook op de www.city-books.eu gepubliceerd, net als de Engelse en Franse vertalingen.


Dankzij publicatie van citybooks in De Morgen en op website van De Groene Amsterdammer ontdekken steeds meer mensen deze unieke stadsportretten. Onze downloadcijfers bevestigen dat een citybook als luisterverhaal van een half uur uw ideale vakantieliteratuur is: in augustus werden de podcasts 27.000 keer gedownload!
Blijf op de hoogte van alle citybooksnieuws en activiteiten online én offline via de maandelijkse nieuwsbrief. Inschrijven kan via http://www.city-books.eu/nl/over-citybooks of stuur een mail naar marianne@deburen.eu en op donderdag 6 september valt de volgende editie in uw mailbox.


TOP 5 (januari 2012 tot nu)

  1. Abdelkader Benali: Uitgeteld en plat in Sheffield en Beeld van een gewapende strijder op een paard
  2. Bernard Dewulf: Fragmenten uit Oostende
  3. Simone Lenaerts: Een schijn van tijd
  4. Saskia De Coster: Honderdveertig kilo liefde
  5. Toast Coetzer: Ik zit in de zee

 

TOP 5 (juli en augustus 2012)

  1. Arnon Grunberg: Aangifte
  2. Thomas Gunzig: Het reservaat
  3. Onno Kosters: Zwaartekracht en Tegenwicht
  4. Abdelkader Benali: Uitgeteld en plat in Sheffield en Beeld van een gewapende strijder op een paard
  5. Lasha Bugadze: Een lied over Tbilisi
Vertel het verder: