Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Video: IM Joost Prinsen

Onlangs was de Nederlandse acteur en presentator Joost Prinsen te gast in Oostende. Hij sprak een In Memoriam uit en ging in gesprek met Anna Luyten over (on)sterfelijkheid. Herbeleef deze middag door de video te bekijken of de podcast te beluisteren. In een filmpje van een minuut daagt Prinsen u uit om de confrontatie aan te gaan. Lees hier het begin van zijn IM.
Door deBuren op 30 mei 2012
Video
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
IM

Onlangs was de Nederlandse zanger, acteur, programmamaker en presentator Joost Prinsen te gast in Oostende. Hij sprak een In Memoriam voor zichzelf uit en ging in gesprek met Anna Luyten over zijn eigen (on)sterfelijkheid. Herbeleef deze bijzondere middag door naar de video te kijken of door de podcast te beluisteren. In een filmpje van een minuut daagt Prinsen u uit om de confrontatie aan te gaan. Lees hier alvast het begin van zijn IM.

Joost Prinsen is onsterfelijk. En dat moet voor zijn nabestaanden een prettig idee zijn. Het zag er in zijn jeugd niet naar uit dat hij onsterfelijk zou worden. Zijn vader stierf toen Joost negen jaar was. Zijn opvoeding werd overgenomen door zijn moeder, zijn oudere broer en zijn vele zusters. En daarnaast door een onafzienbare rij ooms uit zijn talrijke Brabantse familie. Daar was zijn oom Louis die wijsheden produceerde als : 'Jongen onthou altijd: er zijn honderdduizenden meisjes op de wereld maar je hebt maar een moeder.' En zijn oom Harry die ieder bezoek afsloot met de woorden: 'Jongen, ge wit er alles van he!' Een cryptische mededeling, waarvan de diepere betekenis aan Joost een leven lang verborgen is gebleven. Ook werd hij apart genomen door zijn oom Jef: 'Luister mijn jongen, je moeder, dappere vrouw, en al die brave ooms van je hebben het beste met je voor. Maar er moet toch ook iemand zijn die jou de slechte dingen leert. Zoals roken, op café gaan, kaartspelen en de dames. Daar ga ik voor zorgen.' Oom Jef hield woord.

Vertel het verder: