Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Crowdfunding: erop of eronder? Deel 2 (Raoul de Jong)

In samenwerking met de website voordekunst.nl volgen we in de aanloop naar de publieksavond rondom crowdfunding (10 april) een aantal makers die met alle macht het geld bij elkaar proberen te krijgen voor hun droomproject. Deze week kregen we een update binnen van Raoul de Jong, die vanaf een Frans terras obsessief de start van zijn crowfundingsactie volgde. Hij vertelt ons wat zijn ervaringen tot nu toe zijn en wat hij over zichzelf en zijn 'musicalboek' Aaall the stars in the sky te weten is gekomen.
Door deBuren op 27 mrt 2012
Tekst
Cultuurbeleid

De kunst- en cultuursector verkeert in een grote crisis. Terwijl de traditionele geldstromen in sneltempo opdrogen, is men naarstig op zoek naar alternatieve financieringsmodellen. Crowdfunding, waarbij de verwezenlijking van een project afhangt van de gulle giften van gelijkgestemden, wordt gezien als dé oplossing. In samenwerking met de website voordekunst.nl volgen we in de aanloop naar de publieksavond op 10 april Wunderbaum, Raoul de Jong en Mik Maes

 

"Ik wilde hier iets mee zeggen. Dat herinnerde ik me plots. Het zou kunnen lijken alsof dit boek alleen maar een vrolijk stijlexperiment is en dat is niet helemaal zo." - Raoul de Jong

Deze week kregen we een update binnen van Raoul de Jong, die vanaf een Frans terras obsessief de start van zijn crowfundingactie volgde. Hij vertelt ons wat zijn ervaringen tot nu toe zijn en wat hij over zichzelf en zijn 'musicalboek' Aaall the stars in the sky te weten is gekomen. 

Het vorige bericht voor deBuren van Raoul de Jong kunt u  hier bekijken.

'Aaall the stars in the sky' staat op voordekunst.nl, waar u ook meer informatie kunt vinden over hoe u geld kunst doneren aan het droomproject van Raoul.

 

Demo Tous les garcons et les filles, door de Uke Box

Op voordekunst.nl houdt Raoul ook een weblog bij, waar hij kleine teasers toont van het boek en van de muziek voor het boek. Hieronder een voorbeeld van een nummer dat onderdeel zou vormen van zijn musicalboek. 

"Muziek bij het boek! Daar hebben we uw donaties voor nodig dus. Voor het verkrijgen van de rechten en het opnemen van coverversies van de uitgekozen liedjes. Coverversies die op zichzelf kunnen staan, die ook zonder het boek leuk zijn om naar te luisteren. Een mooie cd moet het worden, met net zo veel liefde gemaakt als de rest van het boek.

En daarvoor krijg ik hulp van een aantal geweldige, spannende, getalenteerde muzikanten. Zoals Marco en Shelly van de Uke Box .Naast Tous les Garcons zullen ze een cover versie maken van Tame me Tiger, van Bonnie St. Claire, het liedje waar mijn moeder in het boek op danst. Met tuba en speelgoed piano.

Ziet u hoe mooi het kan worden allemaal?"

Bron: Raoul de Jong op voordekunst.nl

 

 

Organisatie: deBuren en voordekunst.nl i.s.m. de Beursschouwburg

Vertel het verder: