Tom Lanoye over 'Heldere hemel'

Datum 21 maart 2012

Afgelopen zondag leende Philip Heylen, Antwerps schepen van cultuur, Tom Lanoye officieel uit aan Nederland. In het kader van de Boekenweek en de Literaire Lente, droegen hij en twaalf acteurs in de trein van Antwerpen naar Amsterdam voor uit 'Heldere hemel'. In dit filmpje vertelt Lanoye over dit Boekenweekgeschenk, over waarheid en verdichting en over het wrede lot.

Afgelopen zondag leende Philip Heylen, Antwerps schepen van cultuur, Tom Lanoye officieel uit aan Nederland. In het kader van de Boekenweek en de Literaire Lente, droegen hij en twaalf acteurs, op uitnodiging van deBuren, in de trein van Antwerpen naar Amsterdam voor uit Heldere hemel. In dit filmpje vertelt Lanoye over dit Boekenweekgeschenk, over waarheid en verdichting en over het wrede lot.

Tom Lanoye over zijn Boekenweekgeschenk 'Heldere hemel' from deBuren on Vimeo.

Een productie van Stephane Kaas en Emmie Kollau in opdracht van deBuren en in samenwerking met CPNB, Boek.be, NS Hispeed, d e t h e a t e r m a k e r, De Brakke Grond en Antwerpen Boekenstad in het kader van de Boekenweek en de Literaire Lente 2012.