Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Na Szymborska nu Raveel

Filmmakers John Albert Jansen en Lynda Lyklema zijn bezig met een film over Roger Raveel.
Door deBuren op 6 feb 2012
Nieuws
Media

Het hart van de film is al gedraaid maar voor de laatste draaidagen, de montage en postproductie vragen zij via www.cinecrowd.nl financiële steun van het publiek. Jansen maakte Wreed geluk over Hugo Claus en in 2011 kwam Einde en Begin - Een ontmoeting met WisÅ‚awa Szymborska uit.

Roger Raveel heeft vijftien etsen ter beschikking gesteld voor grotere donateurs. Voor verdere rewards en mogelijkheden om bij te dragen zie: www.cinecrowd.nl.

De film De schilder, de dood & de muze portretteert Roger Raveel, de belangrijkste Vlaamse schilder van de tweede helft van de vorige eeuw,  in zijn negentigste levensjaar. Zijn vrouw, die een halve eeuw lang zijn Muze was, is anderhalf jaar geleden overleden. Na een periode van stilte, is er nu een laatste flikkering. De oude meester is verliefd geworden en laat zich nog één keer inspireren. Tegelijkertijd blikt hij terug op zijn leven en werk.

De makers John Albert Jansen en Linda Lyklema volgen Raveel in dagelijkse scènes, die het patina hebben van vergankelijkheid en afscheid nemen maar tegelijkertijd ook een ongebreidelde levenslust laten zien. In zijn atelier waar hij een nieuw doek heeft opgezet, een bezoek aan de beeldhouwer die werkt aan een buste van de meester, een masterclass die hij geeft in Oostende, tochtjes met zijn nieuwe geliefde door de omgeving van Machelen.

P.S: CineCrowd is een zogenaamde ANBI stichting, dat betekent dat donaties (zonder wederprestatie) belasting aftrekbaar zijn. Binnenkort (start 2012) is de zogenaamde geefwet voor culturele instellingen van kracht. Dit betekent dat het bedrag dat belasting aftrekbaar is vermenigvuldigd wordt met 1,25, voor bedrijven 1,5. Dit betekent dat het aantrekkelijker is om te geven. Een rekenvoorbeeld vindt u hier.

Vertel het verder: