Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

IWWI

© Ronnie Dankelman | Photolovers

Photolovers (Nl) en vzw de BOOT (B) stellen een unieke fotowandeling ‘Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen’voor.

 

 

Op de wandeling kunt u op zestien plekken een QR code inscannen en zo een beeldverhaal zien met prachtige foto’s van tradities, gebruiken en rituelen uit Azië en Afrika. U kunt kortom ver reizen zonder ver te reizen. Deze wandeling is coronaproof. We zullen er grote zorg voor dragen dat ook het persmoment en het inlopen volgens alle geldende veiligheidsvoorschriften gebeurt.

 

De wandeling start aan de BOOT in Merkem (Houthulst) óf aan Eetkaffee Steenstraete (Langemark-Poelkapelle), dat is halverwege de route.

 

U wandelt op de oever van het Ieperleekanaal, vijf kilometer in de ene richting, vijf kilometer in de andere. U kunt een folder met de wandelroute downloaden óf afhalen bij beide startpunten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit traject niemandsland of zo je wil, niemandswater. De ene oever was in handen van de Duitsers, de andere van de Britten/Fransen/Belgen. Alleen het water tussen beide legers in was van niemand, niemandswater dus. Bordjes en herinneringsbomen geven dat aan. Steenstraete werd berucht als de plek waar voor het eerst in de geschiedenis gifgas als massavernietigingswapen werd ingezet. Het is hoe dan ook een beladen plek, waarbij nu nog eens de complexe ervaring van de coronacrisis komt.

Voor dit project sloegen vzw de BOOT en Photolovers (Ronnie Dankelman en Diana Putters) uit Nederland de handen in elkaar. Het indrukwekkende werk van Ronnie Dankelman werd meermaals bekroond met internationale prijzen.

Voor de titel van ons project speelden we leentjebuur bij The Lau van The Scene.

 

De fotowandeling is veilig, boeiend en helemaal gratis.

 

Looptijd vanaf 11 augustus 2020 tot 21 maart 2021.

 

Startpunt BOOT, ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem

of

Startpunt Eetkaffee Steenstraete, Provincieweg 2, 8920 Bikschote

 

Info op https://photolovers.nl/iwwi/

 

https://www.deboot.be