Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Dubbeltalent

De twee partners van Dubbeltalent zijn Muziekgebouw Eindhoven als organisator van het Naked Song festival en C-Mine Cultuurcentrum als organisator van Little Waves.

 

Dubbeltalent richt zich zowel op toptalent als op jong opkomend talent, waarmee het muziekaanbod in Vlaanderen en Noord-Brabant verrijkt en de uitwisseling van Vlaams-Nederlands talent versterkt wordt.

 

Jasper Steverlinck (B), Marcel van Veenendaal (Di-rect) (NL), Pieter Peirsman (Hooverphonic) (B), Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Ruud Fieten (NL) en Jente Pironet en Sarah Pepels (B) verbinden hun artistieke veelzijdigheid en de kracht van hun talent met elkaar. Het zijn stuk voor stuk artiesten die buiten de comfortzone van het eigen repertoire durven te stappen en een bijzondere samenwerking aan kunnen om zo een innovatieve, toegevoegde waarde te leveren.

 

Ze gaan aan de slag met het werk van de Amerikaanse singer-songwriter Jeff Buckley, in het bijzonder diens album ‘Grace’. Om de samenwerking een extra dimensie te geven wordt de Amerikaanse gitarist Gary Lucas uitgenodigd deel uit te maken van de backing band. Lucas schreef mee aan het album en was jarenlang de lead gitarist van Jeff Buckley.