Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad

Evy Van Eynde en Stokely Dichtman

Evy Van Eynde en Stokely Dichtman behoren met 'De Ongeoorloofde Verplaatsing van de Music Hall' tot de winnaars van de open oproep om een hedendaags antwoord te geven op het iconische BOEM PAUKESLAG-gedicht uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad. Evy Van Eynde und Stokely Dichtman gehören mit 'De Ongeoorloofde Verplaatsing van de Music Hall' zu den Gewinnern des offenen Aufrufs zur Ausarbeitung einer aktuellen Antwort auf das ikonische BOEM PAUKESLAG-Gedicht aus Paul van Ostaijens Gedichtband Besetzte Stadt.
Door Evy Van Eynde en Stokely Dichtman op 26 jun 2020
Video

Soundscape gecomponeerd door Gerjan Piksen.

© Elise Swennen

Evy Van Eynde

Evy Van Eynde is zelfstandig theatermaker, regisseur, schrijver, dichter en docent. Ze werkt en denkt interdisciplinair, ze omarmt het intuïtieve experiment en goochelt graag met tegenstrijdige combinaties van vorm, taal en inhoud. Evy is als artiest en als mens steeds op zoek naar authentieke verhalen en ontmoetingen.

 

Evy Van Eynde ist eine selbstständige Theatermacherin, Regisseurin, Autorin, Dichterin und Dozentin. Sie arbeitet und denkt interdisziplinär, liebt das intuitive Experiment und jongliert gerne mit widersprüchlichen Kombinationen von Form, Sprache und Inhalt. Als Künstlerin und als Mensch ist Evy immer auf der Suche nach authentischen Geschichten und Begegnungen.

© Diewke van den Heuvel

Stokely Dichtman

Dichter-performer Stokely Dichtman filosofeert door middel van poëzie. In het grensgebied van het surreële, het fantastische en het politieke speelt hij met woorden. In nummer 4 van KONT magazine worden zijn gedichten gepubliceerd. Verder is Stokely één van de 5 schrijvers en 5 componisten van 'Phonetic Stories' een project van Asko|Schönberg en De Tekstsmederij. Momenteel schrijft hij als Tekstsmeder een theatertekst voor De Tekstsmederij.

 

Poet-Performer Stokely Dichtman philosophiert anhand von Poesie. Im Grenzbereich des Surrealen, Phantastischen und Politischen spielt er mit Worten. Seine Gedichte werden in Ausgabe 4 des KONT-Magazins veröffentlicht. Stokely ist auch einer der 5 Autoren und 5 Komponisten von ’Phonetic Stories’, einem Projekt von Asko|Schönberg und De Tekstsmederij. Derzeit schreibt er als Textschmied einen Theatertext für De Tekstsmederij.

 

 

 

DIT INTERESSEERT JE VAST OOK:

Vertel het verder: