Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad

Lies Van Gasse

Lies Van Gasse brengt 'Verlaten Forten' uit Paul van Ostaijens bundel tot leven. Tijdens de coronacrisis waren de vervallen forten namelijk opeens plekken waar stadsmensen heen trokken omdat er veel groen was en de afstand bewaard kon worden. Je doet de forten in haar interactieve tekening tot leven komen door ze te betasten, te beklikken en te bepotelen.
Door Lies Van Gasse op 29 mei 2020
Beeld

Verloren forten


Dit is een interactieve afbeelding die tot leven komt wanneer je ze betast, beklikt, bepotelt. Via de donkerroze knoppen hoor je audiofragmenten. Zet dus zeker je koptelefoon of luidsprekers aan. Op andere plaatsen verschijnen na het aanklikken nieuwe beelden. Deze knoppen zijn onzichtbaar, dus neem je tijd en ga op zoek.

 

 


© Mathias Hannes

Lies Van Gasse

Lies Van Gasse (1983) is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze wordt gewaardeerd als dichter, maar publiceerde ook de graphic poems Sylvia, Waterdicht, Exodus en Zand op een zeebed. Met Annemarie Estor werkte ze jarenlang aan Het boek Hauser, een gedicht in woord, film en postkaart. Samen met Peter Theunynck maakte ze de grafische biografie Nel, een zot geweld, over Rik Wouters en Oma is kwijt, een jeugdboek over dementie.

 

Haar meest recente wapenfeit is Een held, waarin ze op een speelse manier het oeroude verhaal van Gawein en de Groene Ridder hervertelt in woord en beeld, in een voorleesboek voor jong en oud. Van Gasses werk valt op door de haast natuurlijke brug tussen tekst en beeld, die op fascinerende wijze gemixt worden. In 2016 werd ze daarvoor bekroond met de Dirk Martensprijs.  

DIT INTERESSEERT JE VAST OOK:

Vertel het verder: