Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

ER IS GEEN BEGIN -MIDDEN - EINDE

'Tijdens mijn jeugdjaren ben ik op veel verwarrende plaatsen geweest in de buitenwereld en in mijn hoofd. De families waar ik in opgroeide vielen langzaam uit elkaar en ik link dat met de afbrokkelende geest van een mens met dementie. Hier komt absoluut mijn fascinatie voor deze mens vandaan.' 

(theatermaker Ruud Horrichs)

 

Een mens met dementie heeft meer overeenkomsten met ‘gewone’ mensen dan we in eerste instantie denken. Het is een uitvergrote, en oneerlijke, vorm van een bundeling levensvragen en verwarring waarmee veel mensen in de samenleving worstelen, zoals in het geval van rouwverlies en een burn-out: wie ben ik? Waar ben ik? En waar ga ik naar toe? Iedereen krijgt op een bepaald punt te maken met gevoelens van verwarring, angst en het niet meer weten. Het zorgt voor een gevoel van ‘off balance’ en veel vragen.

 

ER IS GEEN BEGIN – MIDDEN - EINDE toont de geest van een mens in een steeds meer gefragmenteerd, afbrokkelend en verwarrend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een lost world, waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop. Een ode aan de waarde van verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjes denken en het zeker weten geïdealiseerd worden.

 

Samen met muzikant Bart Oostindie gaat Horrichs op zoek naar de verbindende kracht van donkere episoden in een mensenleven.

 

 

 

VOORSTELLINGEN

 

Vrijdag 13 september | C-Mine, Genk (BE)

Zondag 22 september | Theater Zuidpool, Antwerpen (BE) 

Dinsdag 19 november | De Domijnen, Sittard (NL)

© Sara Bomans

Idee / regie / tekst / spel RUUD HORRICHS muziek / spel BART OOSTINDIE scenografie / artwork SARA BOMANS productie GIETTE HULSBOSCH coproductie THEATERCOLLECTIEF DE EENZAMEN, C-TAKT PLATFORM TRANSDISCIPLINAIR TALENT, VIA ZUID TALENTONTWIKKELING PODIUMKUNSTEN LIMBURG, THEATER ZUIDPOOL, EVERSTORY in samenwerking met MASTER IN THEATRE TONEELACADEMIE MAASTRICHT met ondersteuning van DEBUREN – VLAAMS-NEDERLANDS HUIS VOOR CULTUUR EN DEBAT met dank aan CC DE GROTE POST, EXPERTISECENTRUM DEMENTIE, SALVATOR WELZIJNSCENTRUM VZW, VITAS WZC REIGERSVLIET LEOPOLDSBURG, VZW MENOS GENK, VERPLEEGHUIS BERGWEIDE HEERLEN